Je bent ondernemer. Maar wat moet je allemaal bewaren.

Natuurlijk, in de bedrijfsadministratie moet je verschillende soorten documenten bijhouden om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Ook de Belastingdienst kan hier naar vragen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die je moet bijhouden:

  1. Financiële spullen: Denk aan bonnetjes, facturen, bankafschriften en belastingformulieren. Ook moet je de winst en kosten bijhouden, zodat je een overzicht hebt van hoe je bedrijf het doet.
  2. Personeelszaken: Dit omvat informatie over je werknemers, zoals hoeveel ze betaald krijgen, hoeveel ze werken en hun vakantiedagen. Ook moet je hun contracten en belastingzaken bijhouden.
  3. Papierwerk over de wet: Dit betekent dat je je bedrijfsvergunningen, contracten en andere belangrijke juridische papieren moet bewaren.
  4. Algemene dingen: Hiermee bedoel ik lijsten van spullen die je hebt, zoals voorraden, en ook informatie over wat je inkoopt en verkoopt. Het is belangrijk om alle correspondentie en berichten van belanghebbenden te bewaren.

Het is slim om al deze dingen georganiseerd te houden. Je kunt overwegen om een systeem te gebruiken om alles gemakkelijk te kunnen vinden. Het kan ook handig zijn om met een boekhouder te werken, zodat je zeker weet dat alles goed wordt bijgehouden.

Meer weten of doorpraten? Wij staan graag voor je klaar.

Neem gerust contact met ons op op 06-49702454 of info@rapauw.nl

Administratiekantoor Pauw
Meridiaan 27 2801DA Gouda
www.rapauw.nl info@rapauw.nl
06-49702454