Met welke belastingen krijg je te maken? Dit kan op allerlei gebied zijn.

Inkomstenbelasting:

Als particulier heb je te maken met de inkomstenbelasting. De inkomstenbelasting is met ingang van 2001 eenvoudiger geworden. Wel is de wetgever constant bezig met het dichten van gaten in de wet. Het is dus zaak up to date te blijven in de veranderingen. Ook als particulier kun je bij ons terecht. Voor particulieren verrichten wij belastingaangiften vanaf € 65. Dit is natuurlijk afhankelijk van de werkzaamheden die verricht moeten worden. De prijs van de aangifte is afhankelijk van wat we tegenkomen in de aangifte. Voor de ondernemer gelden weer andere, aanvullende, regels. Zo moet je vaak een winst-en-verliesrekening en balans meesturen. De jaarrekening staat aan de basis van de aangiften inkomstenbelasting. Hierbij is het van belang dat de ondernemersaftrek niet wordt vergeten. Denk aan de Zelfstandigenaftrek, Startersaftrek, MKB-vrijstelling en investeringsaftrek. Het zou toch zonde zijn om geld te laten liggen?

Omzetbelasting (BTW)

Iedereen in Nederland heeft te maken met de omzetbelasting. Als ondernemer moet je in de meeste gevallen aangiften omzetbelasting doen. De omzetbelasting is een van de kleinste wetten die er in de belastingwetten bestaan. Echter, door de toenemende jurisprudentie en aanvullende regelgeving is dit een van de meest ingewikkelde belastingen geworden die er in Nederland bestaan. Ook aanvullende europese wetgeving maakt het er niet eenvoudiger op. Als je importeert of exporteert moet je vaak aanvullende (import – export) aangifte doen. Ook gelden er aanvullende regels voor het opstellen van de facturen. Deze moeten per belastingmaatregel aan bepaalde regels voldoen.

Vennootschapsbelasting:

Wanneer je een BV hebt moet je aangifte vennootschapsbelasting doen. Ook deze aangifte moet aan bepaalde eisen voldoen. De jaarrekening staat aan de basis van uw aangiften vennootschapsbelasting.

Natuurlijk zijn er nog meer belastingen waar je mee te maken kunt krijgen.
Wij helpen je daarbij! Neem daarom vandaag nog contact met ons op.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? We staan u graag te woord.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een eerste vrijblijvend gesprek? Bel ons dan gerust. Neemt u liever contact op via e-mail? Vul dan het contactformulier in.

Terugbelverzoek

Wilt u liever teruggebeld worden? Laat dan uw naam en telefoonnummer achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om uw wensen door te spreken.

  • Bijv.: 06-12345678
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.