Dit bericht delen? Ja graag…

Mijn schoonmoeder heeft een brief ontvangen van dhr. G.H. Blankenstijn. Inderdaad,  de directeur van de belastingdienst.  Dhr. Blankenstijn schrijft aan mijn schoonmoeder van 80 jaar dat er iets gaat veranderen bij de belastingdienst.  Vanaf 2016 zal meneer Blankenstijn geen brieven meer sturen.
Jammer, maar helaas. Mijn schoonmoeder mag met? haar Digid code via de computer inloggen in haar berichten box,  bij mijn overheid.nl…
Dat mijn schoonmoeder niet weet wat een berichtenbox, mijnoverheid.nl, e-mail of Digidcode is, daar  kan meneer Blankenstijn ook niets aan doen.
Dus toen heb ik maar eens gebeld naar meneer Blankenstijn,  om te vragen hoe dat nou moest met mijn schoonmoeder. .
Jammer genoeg was meneer Blankenstijn niet thuis..wel was er een vriendelijke jongedame,  zij wist er ook wel iets vanaf zei ze, dus heb ik haar gevraagd hoe dat nou moest met mijn schoonmoeder en het feit dat ze geen brieven meer krijgt.
Nou , legde de jongedame uit, dat is heel simpel. Uw schoonmoeder kan iemand machtigen om het voor haar te doen,  dat inloggen dan hè,  met haar Digid code dan hè. ..maar zei ik, mijn schoonmoeder wil dat allemaal nog zelf regelen, ze wil niet dat iemand anders in haar financiën rommelt. Tja, zei de jongedame,  dat zal toch moeten,  want de overheid heeft het zo besloten.  En al die mensen die geen computer hebben dan? Die mensen,  legde de jongedame uit, die kunnen in hun sociale omgeving vragen of iemand hen wil helpen. . Dus die mensen moeten hun Digid code afgeven aan de buurman ofzo en er maar op vertrouwen dat deze persoon geen misbruik maakt van deze Digid code…
Ik vroeg aan de jongedame of meneer Blankenstijn weet dat er door deze maatregel een grote groep mensen monddood gemaakt worden, dat er veel problemen zullen komen voor deze groep.  Dat er misbruik gemaakt zal worden van Digid codes,  omdat men noodgedwongen afhankelijk is van andere mensen. .
Dus meneer Blankenstijn,  wilt u alstublieft even gaan praten met diegene die dit onzalige plan bedacht heeft. Wilt u vragen of u nog brieven mag sturen naar mensen die geen computer hebben?

Hartelijk bedankt. ..